Koffieprut is een waardevolle toevoeging aan de bodem van de moestuin
Als u een kopje koffie zet, zal u in veel gevallen de overgebleven koffieprut direct in de pedaalemmer gooien. En zo doen velen van ons dat.
Koffieprut van koffiebrander Louffee
te vinden op de Campus Diemen |
Een hoger organisch gehalte in de bodem verhoogd het vermogen van de bodem om vocht en voeding vast te houden. (lees ook...)
Verder is de koffieprut rijk aan verschillende waardevolle stoffen zoals magnesium, fosfor, kalium en koper. Deze hebben een positief effect op de plantengroei.
Maar koffieprut is ook een waardevolle toevoeging aan de composthoop.
De verhouding van stikstof en koolstof in de koffieprut (1:25) maakt het tot een goed ingrediënt voor het compost-proces.
Koffie en wormencompost
Alleen in de wormencompost-bak moet je een beetje voorzichtig zijn met de koffie. De koffie kan voor een grote temperatuursverhoging zorgen. Iets waar de wormen niet altijd blij mee zijn!
Koffieprut is er volop!
In Nederland wordt dagelijks zo'n slordige 6 miljoen liter koffie per dag gedronken. Je kunt wel nagaan hoeveel prut er dus weggegooid wordt.. |
Daarom gaat Le Compostier op pad om de koffieprut op te halen bij Berry. De koffieprut gaat samen met het biologische gft op de composthoop bij stadsboerderij De Plantage.
Met deze biologische stadscompost worden de planten van de moestuin gevoed.
Berry good bio-coffee !
Berry is een heel leuk koffie tentje dat sinds vorig jaar bij het kantoor van Strawberry Earth is ingetrokken.
Je voelt je er snel thuis en de koffie is er heerlijk en geheel bio!
Verder kun je er heerlijke verse sappen drinken, de croissants zijn altijd vers en zelfs de gewone boterham met pindakaas ontbreekt niet op het menu.
In het weekend krijg je als gast echt goed de ruimte; dan wordt Berry letterlijk twee keer zo groot.
meer info: berryamsterdam.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten