zaterdag 28 oktober 2017

Crowdfunding voor een Circulaire Keuken


Compost a la Carte: Wormenhotels voor de Circulaire Keuken. Een wormenhotel bij restaurants geeft Chefs een gereedschap om hun keuken circulair te maken. Le Compostier gaat 10 wormenhotels plaatsen bij restaurants in de stad in 2018. Om dat mogelijk te maken is een crowdfunding opgestart. Deze crowdfuding is nu online op www.voorjebuurt.nl/wormenhotel
Compost a la Carte - crowdfunding FilmSinds miljoenen jaren hebben wormen gewerkt om de toplaag van onze planeet van losse en vruchtbare aarde te voorzien. Deze toplaag waar ons eten in groeit is de afgelopen decennia sterk verslechterd en heeft onze hulp nodig. Door composteren van groente- en fruitafval in de stad kunnen wij samen waarde aan de bodem teruggeven en op die manier een circulaire stad maken. 


Compostwormen schuiven aan tafel:
Le Compostier gaat wormenhotels plaatsen bij 10 restaurants in en rondom Amsterdam in 2018. Deze wormenhotels zullen samen minstens 40.000kg gf-afval verwerken tot rijke compost. 

Pilot Project:
Wij willen deze pilot crowdfunden om restaurants de kans te geven om de wormenhotels te 'proeven'. Door de crowdfunding te steunen maak je het mogelijk dat professionele koks kunnen ervaren dat de wormenhotels een duurzame oplossing zijn voor gf-afval bij restaurants in de stad.

Geef terug aan de Bodem voor een Gezonde Stad
Jij kunt meehelpen om de stad gezonder te maken. Door een bijdrage te doen aan de crowdfunding van Le Compostier kun je lekker gaan eten, de planten in je tuin voeden met compost uit de stad, of je bouwt je eigen Community Composter (zie afbeelding beneden) en maakt voortaan je eigen compost samen met je buren. Ga voor meer informatie over de crowdfunding 'Compost a la Carte' naar:
Le Compostier's Community Composter - 1000 LGeen opmerkingen:

Een reactie posten