zondag 25 februari 2018

Wormenpoep voor moestuin, balkon- & kamerplant

StadsOogst maakt Wormenpoep voor jouw planten.Compost uit je eigen stad.


Steeds meer mensen zien in dat het weggooien van organisch materiaal, om het vervolgens te laten verbranden, toch echt wel jammer is. Om die reden zijn veel mensen op zoek naar duurzame alternatieven om hun GFT-afval op verantwoorde wijze een nieuwe bestemming te geven. Een van die oplossingen is het composteren van het organisch afval in een wormenhotel. De compostwormen maken er een mooie compost van en deze kun je dan weer gebruiken in je eigen tuin. Maar ook als je niet al zelf wormencompost maakt is het mogelijk om wormencompost te gebruiken in je eigen tuin. 

Pakjes Wormenpoep van StadsOogst.
Er zijn meerdere aanbieders op de markt van wormenmest of andere duurzame producten om de grond van jouw moestuin of kamerplanten te bemesten. Een leuke die ik onlangs tegenkwam is Real Shit. Gemaakt van mest van koeien en kippen, gerijpt en in een mooi blik verpakt. Vooral het verhaal van de bedenker van Real Shit vind ik persoonlijk geniaal. 

Veel wormenmest-producten die aangeboden worden zijn geproduceerd met gebruik van turf. Turf is veengrond die afgegraven wordt in kwetsbare natuurgebieden (bijvoorbeeld in Duitsland en de Baltische Staten). Het afgraven van deze natuurgebieden zorgt ervoor dat er veel CO2 vrijkomt. Deze natuurgebieden hebben lange tijd nodig om zich weer te herstellen. 

StadsOogst's Wormenpoep is een circulair product. Er wordt geen turf gebruikt voor de productie van onze Wormenpoep. StadsOogst Compost Coƶperatie maakt de compost van organische reststromen van voedselproducenten en voedselverwerkers uit Amsterdam. Het GFT-afval wordt eerst heet gecomposteerd en vervolgens door de compostwormen verwerkt tot onze fijne Wormenpoep. Wij voegen een beetje gesteente meel toe voor extra mineralen en sporen elementen. Het composteren, zeven en verpakken doen wij geheel met de hand. 

Nu verkrijgbaar in de winkel en bij StadsOogst.


De Wormenpoep is reeds verkrijgbaar bij verschillende plantenwinkels in Amsterdam. De winkels  Wildernis (Bilderdijkstraat) en De Balkonie (Jan Evertsenstraat & Javastraat) hebben de pakjes in het schap staan en ook bij Eco-logisch (Westerpark) kun je terecht voor een zakje wormencompost of je laat het thuis bezorgen via de website eco-logisch.nl.

Natuurlijk ben je ook welkom bij de werkplaats van StadsOogst (Naast de KasKantine) om daar je Wormenpoep te komen ophalen. Stuur dan even een berichtje via onze Facebookpagina, zodat we je kunnen laten weten wanneer je langs kunt komen.  Verse WormenpoepMaak zelf je eigen Wormenpoep.


Wij maken met veel plezier de Wormenpoep voor de mensen in de stad, maar nog blijer worden wij ervan als er meer mensen zelf gaan composteren. En je kunt vandaag al jouw eigen kleine wormenhotel maken met een aantal gerecycelde emmers die je haalt bij de snackbar. In dit artikel kun je lezen hoe je met een paar emmers jouw eigen DHZ wormenemmer maakt. Ook kun je meedoen aan een van de workshops die in de komende maanden worden georganiseerd.

Workshops:

Op 14 april geven wij een workshop 'Bouw je eigen wormenhotel' bij De Ceuvel in Amsterdam Noord. En in Mei geven wij een workshop bij plantenwinkel Wildernis (datum wordt nog bekend gemaakt).


Maak een DHZ Wormenemmer en maak voortaan je eigen
wormencompost van jouw GFT-afval

Bouw zelf een DHZ Wormenhotel


En wil je meteen een mooi houten wormenhotel bouwen voor jouw eigen tuin of buurt?

Eind april zullen wij de bouwtekening aanbieden voor het eerste DHZ Wormenhotel van Le Compostier. Daarmee kun je een wormenhotel bouwen voor je tuin of je buurt.

Workshop:

Wil je wel zelf een wormenhotel bouwen, maar heb je iets meer uitleg nodig? In een workshop die Le Compostier zal organiseren in samenwerking met Landgoed Roggebotstaete laten we zien hoe je zelf een houten wormenhotel maakt.

Als je interesse hebt in de bouwtekening en/of de workshop bij Roggebotstaete, geef je dan op voor onze nieuwsbrief via het formulier onderaan deze pagina. Dan kunnen wij je laten weten wanneer de workshop zal plaatsvinden en hoe je de bouwtekening kunt ontvangen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten