woensdag 10 januari 2018

Composteren als Innovatie voor de Horeca Industrie

Le Compostier toont Wormenhotel op de Horecava op het Innovation & TrendLAB in Amsterdam


Ieder jaar wordt de Horecava gehouden in congresscentrum de RAI in Amsterdam. De Horecava is de grootste vakbeurs voor professionals in de foodserviceindustrie en ook op deze beurs is er steeds meer aandacht voor duurzame oplossingen.

Op het Innovation & TrendLAB worden diverse vernieuwingen getoond. Zo is er TIPPR (een app die horeca-eigenaren en aanbieders van diensten verbindt) maar ook papier gemaakt van steen (ja het bestaat echt!).

Het Innovation & TredLAB is vormgegeven door o.a. Mieke Verduijn van HTC-advies en op haar uitnodiging mocht ook Le Compostier een Wormenhotel komen laten zien.

Deelnemers aan de circculaire rondleiding krijgen
uitleg over het gebruik van het wormenhotel

Veel interesse voor het WormenhotelDe Urban Composter van Le Compostier trekt veel bezoekers op de beurs. De circulaire rondleidingen die HTC-advies dagelijks organiseert nemen de bezoekers van de beurs mee op een tocht langs alle vernieuwingen. Het wormenhotel is voor vele bezoekers verrassend en inspirerend.

Ook de pers is enthousiast over het wormenhotel en zo mocht Le Compostier zelfs in het 20 uur journaal bij de NOS vertellen hoe een wormenhotel restaurant keukens circulair helpt maken. Duurzaam gebruik van organisch afval uit de horeca


Via het kijkvenster zijn de compostwormen
te zien in het wormenhotel
Veel restaurant en hotel eigenaren willen graag op duurzame wijze omgaan met hun afval, maar de oplossingen zijn nog niet bij velen bekend. Op de beurs zijn een aantal bedrijven die mogelijke oplossingen tonen. Zo is bijvoorbeeld GRO aanwezig met paddestoelen geteeld op koffiedik die het bedrijf ophaalt bij o.a. La Place en is er ook een foodtruck van Instock, het restaurant dat kookt met 'foodwaste' uit de supermarkt. En voor wie zijn eigen tuin of het groen in de omgeving van het restaurant wil voeden met zelf gemaakte compost is er het wormenhotel.

Het wormenhotel geeft de mogelijkheid om het eigen GFT-afval om te zetten in een hoogwaardige compost: vermicompost. 

Maar het wormenhotel doet meer. Bezoekers van het restaurant of hotel kunnen een kijkje nemen in het wormenhotel en leren zo over de natuurlijke kringloop én zien dat de ondernemer bewust kiest om het afval van het bedrijf op duurzame wijze te gebruiken. Het is een mooi middel om de duurzame ambities te tonen van het bedrijf. 
Ook het GFT-afval van beursgenoten Urban Salad gaat
in het wormenhotel 


Innovaties & Trends voor de Horeca

Tijdens de beurs worden er verschillende lezingen gegeven bij het Innovation & TrendLAB.

Wil je ook meer weten over de nieuwste innovaties in de horeca? Kom dan naar het Horeca Innovation & Trend Seminar.  Je kunt je hier voor Horecava Innovation & Trend Seminar registreren.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten