donderdag 27 februari 2020

Bouw je eigen DHZ Wormenhotel

 

BEZOEK ONZE NIEUWE WEBSITE:

WWW.COMPOSTIER.NL  !!

 

Compostiers eerste bouwpakket wormenhotel.
Trailer met fragmenten uit de instructiefilmpjes die Joeri Bleumer (zinis.nl) maakte. Muziek van Shanti Snijder ©2020.

Al lange tijd stond dit op mijn verlanglijstje: het wormenhotel aan te kunnen bieden als een bouwpakket. En nu is het zover. Het eerste bouwpakket wormenhotel is nu beschikbaar voor groepen die graag samen een wormenhotel willen bouwen. 

De WºRM21 is een praktisch en stijlvol ontworpen composteer meubel dat geplaatst kan worden op straat om daar lokaal groen afval te verwerken tot levende grond. In het meubel leeft een complex eco-systeem waarbinnen de compostwormen een heel belangrijke rol spelen.

De WºRM21 is zo ontworpen dat iedereen die een beetje handig is het zelf kan bouwen met het bouwpakket van Compostier. In het bouwpakket zitten alle onderdelen, op maat gemaakt en voorzien van gaten op de juiste plek. Het enige dat nog zelf gekocht moet worden is wat lijm en verf. In de handleiding staat precies aangegeven wat er nog aan extra zaken gekocht of geregeld dienen te worden voordat het vermicomposteermeubel gebouwd en in gebruik genomen kan worden. Met een minimum aan gereedschap kan iedereen het wormenhotel nu zelf bouwen. 

In een duidelijke bouwhandleiding wordt stap voor stap getoond hoe de onderdelen verbonden moeten worden. De schroeven en bouten zitten bij het pakket inbegrepen. Voor kopers van het bouwpakket is er ook de mogelijkheid om korte filmpjes te zien die het bouwen per stap laten zien, dit ter verduidelijking van de bouwhandleiding. 

De eerste bouwpakketten worden gemaakt in een sociale werkplaats. 

Heeft U interesse in een WºRM als bouwpakket, stuurt U dan een email naar: info@compostier.nl


De WºRM21 klaar voor gebruik. Hier in buurtmoestuin
Sweetgrass in de Polder in Diemen Zuid. 
1 opmerking: