maandag 19 mei 2014

Le Compostier bij de wijktuinierdag in Amsterdam Zuid-Oost

De Wijktuinierdag een geslaagde dag.

De m2 tuin van Natuur voor kinderenAfgelopen zaterdag had ik de eer deel te mogen nemen aan de eerste Wijktuinierdag in Amsterdam Zuid-Oost.

De Wijktuiniernierdag werd georganiseerd door Thijs van der Wal in opdracht van het stadsdeel Zuid-Oost. Het werd een mooi evenement waarbij de verschillende (reeds draaiende) buurtmoestuinen en aanverwante projecten zich konden presenteren aan het publiek.

verschillende voorbeelden van grondverbetering bij de stand van Le Compostier

Veel groene inspiratie voor de bezoekers en een mooie gelegenheid voor de verschillende groene entrepeneurs om elkaar te ontmoeten en om van elkaar te leren.

De dag werd georganiseerd om aan de bewoners van Amsterdam Zuid-Oost te laten zien, dat er veel mogelijk is met groen in het stadsdeel. Er worden stukken grond beschikbaar gesteld door het stadsdeel, waar de bewoners een eigen, of gedeelde moestuin op kunnen aanleggen. Zodat de mensen van Zuid-Oost de mogelijkheid hebben zelf groente en fruit te verbouwen en samen te zorgen voor een duurzamere omgeving.

wethouder opent de wijktuinierdag
Wethouder Urwin Vyent opende de dag door een plant te planten in de 'vierkante meter tuin' die Inet Dunnewind van 'Natuur voor kinderen' voor de gelegenheid had aangelegd. Met een beetje compost thee van Le Compostier, bewaterde de wethouder het tuinbed en mocht de dag beginnen.

Fayette sur la tete (rechts)De dag werd feestelijk begeleid door de band van Leopoldo da Silveira & fun tropix en de dames van theatergroep 'Fayette sur la tete' praatten het geheel op vrolijke wijze aan elkaar. 
Brouwen van actief beluchtte compost thee (links boven)

Le Compostier 

Le Compostier had een van de kramen ter beschikking gekregen.

In de kraam kon het publiek, aan de hand van kleine voorbeelden, kennis maken met simpele manieren van bodemverbetering, op een ecologische wijze.

Zo waren velen nog niet bekend met het mulchen, de verschillende manieren waarop de bodem van de moestuin bedekt kan worden.
Zoals met dorre bladeren, of met karton, of met het groenafval, dat van de planten in de tuin komt.

Wormencompost en de Bokashi ontbraken niet op tafel en ook het brouwen van de compost thee, die actief belucht wordt met gebruik van aquarium pompen, trok veel bekijks.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten