vrijdag 26 juni 2020

Compostwormen in de Schooltuin100 jaar Schooltuinen Amsterdam


Ter viering van het 100-jarig bestaan van de schooltuinen in Amsterdam heeft de Vink Schooltuin in het Frankendaelpark in Amsterdam Oost een wormenhotel van Compostier gekocht. Het team van de schooltuin wilde graag zelf het wormenhotel bouwen en om die reden werd voor het doe-het-zelf bouwpakket gekozen van Compostier. 


Het wormenhotel zou reeds in April geopend moeten worden aan het begin van het schooltuin-seizoen, maar helaas konden de basisschool kinderen dit jaar niet naar de schooltuin komen vanwege de maatregelen die zijn ingesteld vanwege het Corona virus. Van de week werd daarom het wormenhotel feestelijk in gebruik genomen door de kinderen van de natuurclub van die wordt georganiseerd door Dynamo kinderopvang. 


Natuur educatie. 


De schooltuinen spelen een belangrijke rol in het leren over de natuur voor de kinderen van de basisscholen in Amsterdam. Op de schooltuin leren de kinderen waar ons eten vandaan komt. Ze leren planten opkweken uit zaad en verzorgen een klein stukje moestuin. De opbrengst van de moestuin mogen de kinderen mee naar huis nemen. 
Om meer te kunnen vertellen over de bodem en het bodemleven in de natuur educatie lessen op de moestuin werd het wormenhotel bij de moestuinen geplaatst. De kinderen kunnen nu ook zelf zien wat er met de restjes fruit en groenafval gebeurd wanneer dit wordt gecomposteerd. De Vink Schooltuin in het Frankendael park in Amsterdam Oost met links (bij de ingang) het
nieuwe wormenhotel. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten