donderdag 7 september 2017

Tweede generatie compostier

Mijn vader is ook een Compostier.


Wat een plezier om hem met zijn bakje keukenafval naar het wormenhotel te zien lopen. Toen ik het eerste wormenhotel op eens straat van Amsterdam plaatste was mijn vader daar bij.

Dit eerste wormenhotel ontwierp ik voor Peter Jan Brouwer van Stichting Buurtcompost. Hij had mij gevraagd een kastje te maken voor zijn plastic stapelbakjes nadat hij vliegjes had gekregen in zijn meterkast.
Toen wij elkaar ontmoetten in cafe De Keuvel had ik hem al verteld over mijn droom om het composteren met wormen naar de straat te brengen. Toen hij met zijn verzoek kwam, stelde ik voor om een speciaal meubel te ontwerpen voor de pilot: een Wormenhotel.
Zo ontstond het eerste wormenhotel voor op de hoek van de straat.

Na het succes van deze eerste pilot volgden er nog velen, met steeds nieuwe uitdagingen die hielpen de wormenhotels van Le Compostier te verbeteren.

En hoewel hij mij altijd bij stond met steun en advies, kreeg ik mijn vader niet zo ver om zelf voor een kolonie compostwormen te zorgen. Tot deze zomer.

Wat fijn was het dan ook om de opdracht te krijgen voor de Gemeente Diemen een wormenhotel te mogen ontwerpen. Dit wormenhotel staat nu in mijn oude buurtje en het geeft mij groot plezier te zien hoe de buurt het meubel heeft omarmt en dat nu ook mijn vader samen met zijn buren kan composteren.

Dank voor al je steun, lieve paps!

Le Compostier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten